Повернутися до звичайного режиму
Підписатися на RSS

День Захисника України

День Захисника України

/Files/photogallery/732/Фото0977.jpg 14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці ще з козацьких часів був святковим днем. Цей день вважався особливим для запорозьких козаків. Також 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української Повстанської Армії – військово – політичної формації українського визвольного руху.

Сучасна Українська держава є історичним спадкоємцем Русі. У День Захисника України, що припадає на свято Покрови, ми вшановуємо мужність та героїзм захисників незалежності та цілісності України. Дотримуючись традицій з 13.10 по 16.10 в Рідківській загальноосвітній школі І – ІІ ступенів проходили виховні заходи по вшануванню воїнів – героїв минулого і сьогодення.

/Files/photogallery/732/Фото0970.jpg 13 жовтня в приміщенні школи була проведена лінійка пам’яті воїнів УПА. На якій учні 6 класу, під керівництвом класного керівника Мельничук А. С., розповіли учням про створення та діяльність Української Повстанської Армії.

15 жовтня відбулася посвята в козачата учнів 5 класу,за участі класного керівника Стрільчук Х. Б., яка підготувала цей змістовний виховний захід. Кошовий та інші представники Козацької республіки разом з юними козачатами помандрували у минуле Козацької Січі, де вони співали пісень, грали в ігри, відгадували загадки. По закінченню кожен козак та козачка отримали грамоти.

16 жовтня в школі мали змогу спостерігати за святковою програмою присвяченою Дню Захисника України. Розпочалася вона хвилиною мовчання за загиблим воїном АТО Андрієм Нечипоруком та покладанням квітів до меморіальної дошки. В другій половині програми дівчата привітали усіх майбутніх захисників зі святом. Разом з педагогом – організатором, Мельничук А. С., вони випробували хлопців на спритність, старанність, та силу. Журі, Гуцманюк О. І., Гнаповська М. В. , Литвин В. Б. серед учасників вибрали найкращих та вручили їм подарунки.

Педагог – організатор Мельничук А. С.
Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.